Този десерт много наподобява класическият крем карамел , но е много по-лек и въздушен от него. Чудесен избор, когато искате нещо вкусно и нежно, което да се топи в устата. Прекрасна алтернатива на тортите и невероятен на вкус.
Новият Крем карамел
Продукти:
130 гр. масло
1 чаша брашно
1 л прясно мляко
0,5 чаши захар
ванилия на вкус
За карамеления сос:
0,5 чаши захар
0,5 чаша вода
1 с.л. нишесте
по желание - орехи, лешници
Приготвяне:
Смесете разтопеното масло с брашното, разбийте до гладка смес. След това налейте млякото, добавете захарта и отново разбъркайте до гладка смес.
Добавете ванилия на вкус. Разбийте получената маса с миксер. Намокрете формата с вода и изсипете вътре сместа.
За карамела:
Смесете студената вода с нишестето. Разтворете захарта в тигана, като бъркате непрекъснато, докато покафенее.
Бъркайки добавете вода и нишестето, разбъркайте отново и варете, докато се сгъсти. Залейте млечната маса с карамела и в средата поръсете наситнените ядки.
Десертът трябва да престои в хладилника няколко часа, докато се втвърди. Става разкошен!