Мойте Рецепти
2 готови пандишпанови блата
Ако нямате готови, може да си ги приготвите. За всеки са нужни:
4 жълтъка
4 супени лъжици захар
2 супена лъжица олио
2 супени лъжици прясно мляко
4 супени лъжици брашно
За крема:
8 белтъка
15 + 4 супени лъжици захар
2-3 пак. ванилова захар
50 гр. пудра захар
Лесна, красива и най-вече - вкусна! Може да използвате готови блатове за улеснение, а ако нямате такива, лесно може да си ги приготвите:
1. Жълтъците се разбиват със захарта, добавят се двете лъжици олио и две супени лъжици мляко. Накрая се добавя брашното, като се бие с тел. Тестото се изсипва в тавичка с размери 25-35см. и се пече на 180 градуса 15-20 минути. По този начин се приготвят две кори.
2. Пакетчетата пудинг се изсипват в купа с 4 супени лъжици захар и се разбъркват с 200 мл вода или мляко. Останалите 800 мл течност се възваряват и се сваряват с пудинга. Белтъците се разбиват с 15 с.л. захар и се объркват внимателно с горещия пудинг (кремът двойно увеличава своя обем).
Така приготвеният крем се нанася върху едната кора и върху него се поставя поставяме втората кора. Крем питата се оставя да изстине и по желание с поръсва с пудра захар или разтопен шоколад.
Добър апетит!