Крем пита с юфка
5 Ноември 2014
41920
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакетче с домашна юфка се стрива на ситно. В тава се стопява пакетчето масло и се прибавя юфката, след това се запичат, докато придобият златист цвят. Изчаква се да изстине. Млякото се разделя на 2 части. 4 яйца се разделят: към жълтъците се добавят 4 с.л. брашно и 1 ч.ч. захар, добавя се и малко мляко и се разбърква до гладка смес. Получената смес се прибавя към предварително загрятото мляко и се бърка до получаването на гъст крем, който се изсипва върху вече изстиналата юфка. Изчаква се да изстине. 4 белтъка се разбиват с 1 ч.ч. захар и се разпределят най-отгоре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари