Крем-сладкиш с шоколад и лешници

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Крем-сладкиш с шоколад и лешници
Крем-сладкиш с шоколад и лешници
admin
Добавена от: admin
21814
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
5 белтъка
5 супени лъжици захар
3 супени лъжици сладко от сливи
3 супени лъжици брашно
1/2 бакпулвер
100 гр. лешници
За крема:
5 жълтъка
5 супени лъжици захар
5 с.л. густин (продукт на Dr.Oetker или нишесте)
2 супени лъжици брашно
1 л прясно мляко
6 супени лъжици захар
1 пакетче ванилова захар
100 гр шоколад
50 гр. лешници
За глазура:
200 мл сладкарска сметана

Белтъците се разбиват със захарта на твърд сняг. Добавят се останалите съставки с изключение на лешниците и внимателно се разбърква. В тавичка с диаметър 28 см. слагаме счуканите или нарязани лешници, които ще бъдат основа за блата. Ако желаете, сложете отдолу и хартия за печене. 
Внимателно лъжица по лъжица изсипете отгоре сместа за блата. Печете на 180 градуса до готовност и оставете да се охлади. 
В 250 мл студено прясно мляко разбийте жълтъците, 5 с.л. захар, 5 с.л. густин и 2 с.л. брашно. Останалото (750 мл) мляко сложете на огъня заедно с 6 с.л. захар. и ванилията. Когато сместа се загрее до точката на кипене, добавете сместа с жълтъците и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Дръпнете настрана и поставете вътре натрошения шоколад, така че да се разтопи напълно. Хубаво разбъркайте и нанесете още горещия крем върху изпечения блат. 
Поръсете с останалите натрошени лешници и оставете да се охлади. Накрая разбийте сметаната и украсете с нея сладкиша. Отгоре може да наръсите с какао на прах или още шоколад.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft