Крем-супата от алабаш също спомага за постигането на по-втален силует
Алабашът е много вкусен, ако се настърже на ситното ренде. Към настъргания алабаш се добавя настърганият морков, нарязаната краставица и се овкусява с подправките.
Крем-супата от алабаш също спомага за постигането на по-втален силует.
Необходими продукти: 1 глава лук, 700 грама алабаш, 300 грама картофи, 1 връзка магданоз, 2 супени лъжици зехтин или олио, сол и черен пипер на вкус.
Лукът се нарязва на ситно. Алабашът и картофите се нарязват на кубчета. Лукът се запържва до златисто в олиото на дъното на тенджера. Добавят се алабашът и картофите и се долива 1200 милилитра топла вода.
След като се сварят зеленчуците – това става за около 40 минути – се овкусяват, добавя се нарязаният на ситно магданоз и всичко се пасира. Сервира се с крутони от пълнозърнест хляб.