Крем супа от броколи и топено сирене
22 Декември 2011
78880
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 глава броколи
1 картоф
1 глава лук
1 морков
4 стръкчета кориандър
1 ч.ч. прясно мляко
80 г топено сирене
сол
черен пипер
чесън на прах
40 г масло
Време: 45 минути
Броколите (1 глава) се измиват и накъсват на розички, които се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се оставят настрана. В същия бульон се сваряват картофът, морковът и лукът (1 глава) заедно с кориандър (4 стръкчета). Щом зеленчуците се сварят, се отцеждат и заедно с 2/3 от броколите се пасират. Прибавят се топеното сирене (80 г), маслото (40 г) и прясното мляко (1 ч.ч.). Пак се разбива. Добавя се черният пипер. Полученото пюре се връща в бульона и се кипва. Супата се поднася на порции, украсени с цели розички броколи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари