Крем супа от леща с рачешко
23 Септември 2013
5004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 глава кромид лук
1 с.л. олио
200 г леща
1 с.л. къри
800 мл зеленчуков бульон
150 г кисело мляко
200 мл високомаслена сметана
сол, смлян черен пипер
1 ч.л. винен оцет
150 г сварено месо от раци (полуфабрикат)
1 връзка магданоз
Нарежете наситно лука и го задушете леко в олиото с лещата. Добавете кърито и бульона. Варете на слаб огън. Половината леща извадете от бульона, а в него сипете разбитото кисело мляко и сметаната. Варете още 5 мин. на тих огън. След това пюрирайте супата с миксер, протрийте пюрето през сито, подправете го на вкус със сол, черен пипер и с оцета. Добавете останалата леща и месото от раци, загрейте супата и я поднесете веднага, поръсена с наситнен магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари