Крем супа от тиква и морков
4 Ноември 2014
36981
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. тиква
2 големи моркова
1 глава лук
50 гр. масло
0.5 л вода
100 мл прясно мляко
200 мл сметана за готвене
2 супени лъжици магданоз
1/2 чаена лъжичка сол
малко черен пипер
Нарежете на ситно лука и морковите. Тиквата обелете и почистете от семките, след което я нарежете на кубчета. В тиган за пържене поставете маслото, лука и морковите и леко ги запържете. В тенджера поставете тиквата и лука и морковите (запържени) и сложете водата. Оставете така да врат около 20 минути, след това добавете млякото и сметаната.
Посолете и добавете черен пипер. Прехвърлете в блендер и пасирайте. Ако супата е много гъста, може да добавите още мляко.
Готовата супа насипете в чинии и украсете с малко магданоз и сметана за готвене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари