Крем супа от черен дроб
31 Май 2012
5764
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г черен дроб
1 глава лук
70 г масло
50 г брашно
1 л костен бульон
2 лъжици доматено пюре
1 лъжица коняк
1 малка чаша бяло вино
2 жълтъка
1/8 л сметана
1 филия бял хляб
майорана
черен пипер
сол
Изпържваме ситно нарязания лук в 20 г масло, прибавяме нарязания на парченца черен дроб, подправките, малко бульон и задушаваме до омекване. Правим светла запръжка от 40 г масло и брашното, разреждаме с бульон, сваряваме, прецеждаме, прибавяме пасирания черен дроб, доматеното пюре, коняка, виното, сол и възваряваме супата. Снемаме от огъня и добавяме сметаната, разбита с жълтъците. Поднасяме с изпържени в масло хапки бял хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари