500 гр. зрели сочни домати
1 глава лук
5 скилидки чесън (с обелките)
2 с.л. зехтин
2 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 чаша бульон
1 с.л. меласа
1 с.л. балсамов оцет
½ с.л. сос Уорчестър
Разрежете доматите на половина, а лука - на четвъртинки, поставете ги заедно със скилидките чесън и мащерката в тавичка с незалепващо покритие. Поръсете зеленчуците със зехтина и ги разтръскайте, за да се разпредели равномерно. Запечете ги за час и половина на 180 градуса, докато доматите омекнат и изглеждат леко карамелизирани. Пасирайте зеленчуците (като обелите предварително чесъна) с бульона до гладка смес. Подправете със сол, пипер, меласа, балсамов оцет и сос Уорчестър на вкус. Поднесете с няколко капки зехтин и пресни подправки на вкус.