Крем тарт с череши и маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Крем тарт с череши и маскарпоне
Крем тарт с череши и маскарпоне
admin
Добавена от: admin
50298
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За черешите:
500 гр. череши, без костилки
3/4 чаша захарен сироп
За коричката:
1 чаша бланширани бадеми
1/4 чаша захар
1/2 чаша масло
1 чаша брашно
1/2 ч.л. сол
За крем-пълнежа:
225 гр. сирене маскарпоне
3/4 чаши гъста сметана
1/4 чаша захар
1-2 с.л. амарето или 1 ч.л. бадемов екстракт
Ганаш:
110 грама шоколад (какъвто вид предпочитате)
1/3 чаша гъста сметана
 

Череши: Сложете черешите в дълбок тиган със сиропа и ги загрейте до кипене. Намалете
температурата и ги оставете да къкрят на тих огън, докато омекнат. С решетъчна лъжица отстранете черешите от сиропа и ги заделете настрана. Върнете тигана на котлона и отново го възварете. Продължете готвенето, докато течността намалее на половина. Охладете сиропа напълно и го сипете при сварените череши. Сложете в хладилника.
За сиропа: Пригответе равни части вода и захар. В касерола кипнете водата, добавете захарта, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтвори. Отстранете от огъня и охладете напълно, преди да използвате.
Коричка: В купата на кухненския робот смелете бадемите и захарта, докато станат на фин прах. Добавете солта и маслото и разбийте съвсем леко, докато се смесят. Добавете брашното и разбивайте на пулсов режим, докато сместа образува трохи. Пресипете трохите в плоска тавичка за печене и печете на 200 градуса до златисто-кафяво, като разбърквате периодично, за да се изпекат равномерно трохите.
Крем-пълнеж: Разбийте сметаната с 2 с.л. захар, докато образува връхчета. В друга купа на ниска скорост разбийте маскарпонето, захарта и амаретото до гладка смес. Добавете вътре разбитата сметана.
Ганаш: (Пригответе го непосредствено преди да приготвите основата. Ганашът трябва да е топъл при изливането му върху трохите). В съд за микровълнова фурна смесете шоколада и сметаната и загрейте за около 60 секунди, колкото да се стопи шоколадът. Разбъркайте ги добре до гладък шоколадов сос.
Сглобяване:
На дъното на форма с диаметър 22 см. сипете равен слой трохи, като използвате около половината количество. Заделете останалите.
Излейте ганаша върху трохите и загладете добре, така че да ги покрие на равен слой. Сложете в хладилник, докато се стегне шоколадът (за около 15-20 минути).
Покрийте с равен слой от крема ганаша. Покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилник да се стегне.
Когато сте готови да поднесете, отстранете черешите и тарта от хладилника. Отцедете черешите в сито и махнете фолиото от тарта. Поръсете останалите трохи по външния ръб на тарта и запълнете центъра с отцедените череши.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft