Тесто:
6 яйца
6 супени лъжици брашно
6 супени лъжици захар
4 супени лъжици какао
4 супени лъжици шоколад на прах
150 мл прясно мляко
150 мл олио
1 ванилия
1 бакпулвер
Бял крем:
2 пакетчета пудинг ванилия
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
100 гр. бял шоколад
100 гр. масло
Кафяв крем:
2 пакетчета пудинг с вкус на шоколад
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
100 гр. черен шоколад
100 гр. масло
Освен това:
200-250 гр. сметана
200 мл. минерална вода
50 гр. черен шоколад
Една прекрасна торта, достойна да украси всяка празнична трапеза!
Първо се отделят жълтъците от белтъците, белтъците се разбиват с половината от захарта, а другата половина от захарта и ваниловата захар се добавят към жълтъците и отново се разбива на пухкава маса. След това белтъците се добавят към жълтъците и се разбъркват внимателно.
Добавят се олиото и млякото. Брашното, какаото, шоколада на прах и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа с яйцата.
Сместа се поставя в тава, покрита с хартия за печене, и се пече на 200 градуса. След като се охлади блатът, с края на точилка или с края на дървена лъжица в него се правят дупки.
От кремовете първо се приготвя този с пудинга ванилия. 2/3 от млякото заедно със захарта се поставят в тенджера на огъня, а в останалата 1/3 се разтваря пудингът ванилия.
Когато млякото със захарта заври, към него се добавя сместа с пудинга и се вари до сгъстяване. Готовият крем се дръпва от огъня и още докато е горещ, към него се добавят белият шоколад и маслото, и се разбърква, докато се съединят. Топлият крем се изсипва върху блата и хубаво се разпределя, така че да проникне в дупките. Оставя се да изстине, а през това време по същия начин се приготвя и шоколадовият крем, и по същия начин се излива върху белия. След като и той се охлади, отгоре тортата се украсява с разбита сметана и се поръсва налива с настърган шоколад.