Крем торта с бисквитена коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Крем торта с бисквитена коричка
Крем торта с бисквитена коричка
admin
Добавена от: admin
51992
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За кората:
420 гр. брашно 
150 гр. захар 
75 гр. масло или маргарин 
2 яйца 
1.5 супени лъжици мед 
1 супена лъжица прясно мляко 
1 чаена лъжичка сода 
За крема:
1,5 л прясно мляко 
250 гр. захар 
3 пудинга ванилия (на прах) 
3 супени лъжици царевично нишесте 
2 супени лъжици брашно 
1 пакетче ванилова захар
250 грама масло или маргарин 
Освен това
2 опаковки заквасена сметана или 250 мл течна сметана
 

Смесете всички съставки за кората и омесете гладко тесто. Оставете тестото за 15 минути в хладилника и го разделете на две равни части. Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Пригответе тавичка за печене с размер 35x25 см, намажете дъното и стените с масло и поръсете с брашно. Na работния плот разточете първото тесто върху леко набрашнена повърхност с размера на тавата. Прехвърлете кората с помощта на точилката в приготвената тава, изрежете излишното тесто (извън стените на тавата) и изпечете в предварително загрятата фурна за 8-10 минути, или докато ръбчетата леко покафенеят. По същия начин изпечете и другата кора. Оставете ги да се охладят. 
За крема: разбъркайте пудинга, брашното, царевичното нишесте, захарта и ваниловата захар в малко мляко. Останалата част от млякото сложете на котлона да заври. Изсипете пудинга на тънка струйка в горещото мляко и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Отстранете от огъня, покрийте повърхността с прозрачно фолио и оставете да се охлади до стайна температура. Разбийте на пяна маслото / маргарина, добавете охладения крем и продължете да биете, докато сместа се хомогенизира. Сложете първата кора в тавичката, в която се е пекла, и отгоре нанесете крема на равен слой. Покрийте с разбитата сметана и отгоре поставете другата кора. Поставете върху тортата някаква по-малка тежест и оставете една нощ в хладилника, за да стегне пълнежа и да омекне кората.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft