кайсии 250 г
жълтъци 4
белтъци 1
прясно мляко 250 г
захар 150 г
пудра захар 50 г
сметана 1/2 бурканче
шоколад 50 г
Към разбитите жълтъци се прибавя прясното мляко, подсладено със 100 г от захарта, и се бие с телта за разбиване върху умерено топла печка до леко сгъстяване, без да се допуска сместа да заври.
Към получения крем се прибавя сметаната, предварително разбита с пудрата захар на гъст крем, и белтъкът, разбит на сняг.
Приготвеният крем се поставя за 2 часа в камерата за лед в хладилника до замръзне.
В четири стъклени чинийки за компот или в по-големи чаши за вино със столчета се разпределят кайсиите, обелени и нарязани на кубчета, и се поръсват с малко захар.
Над тях се насипва замръзналият крем.
Отгоре се гарнира с по една лъжичка сметана, разбита на гъст крем със захар, и се настъргва малко шоколад (по желание).