Крехки свински медальони с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Крехки свински медальони с гъби
Крехки свински медальони с гъби
admin
Добавена от: admin
71715
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. обезкостен свински бут
200 гр. гъби
1-2 глави лук
1 ч.л. мащерка
100 гр. царевично нишесте
сол на вкус
2 ч.ч. вино
1/2 ч.ч. прясно мляко
100 гр. краве масло
 

Месото се почиства добре от сланините. Реже се на малки пържолки с дебелина половин сантиметър. Подрежда се в тавичка. Полива се със 1 ч.ч. вино и 1/2 ч.ч. прясно мляко. Оставя се на хладно за едно денонощие. Маслото се разтопява в дълбок тиган. Пържолките се оцеждат от маринатата, поръсват се от двете страни със сол и царевично нишесте. Слагат се в тигана да се позапържат от двете страни (около 10 минути). Пържолките се изваждат в чиния. В същия тиган се слагат измитите гъби и нарязаният на филийки лук. Добавя се 1ч.ч. вино и мащерката. Зеленчуците се запържват за около 2 минути, след което се добавя месото. Долива се маринатата, в която е киснало месото. Задушава се под капак на тих огън около 20-30 минути. Медальоните се поднасят топли, гарнирани със задушените гъби и лук.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft