Крехко телешко с лук и вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Крехко телешко с лук и вино
Крехко телешко с лук и вино
admin
Добавена от: admin
30090
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. олио от рапица
4 телешки пържоли, 210-220 гр. всяка (почистени от хрущялите)
Сол и прясно смлян черен пипер
2 с.л. безсолно масло
6 средни глави лук (тънко нарязани)
2 с.л. винен червен оцет
1/2 чаша червено вино
2 с.л. ситно нарязан магданоз

Загрейте олиото в тиган с дебело дъно на висока температура. Попийте пържолите с кухненска хартия и ги овкусете със сол и черен пипер. Когато тиганът се нагорещи,
добавете пържолите и запържете от всяка страна до готовност - приблизително отнема по 5-6 минути на страна. Прехвърлете готовите пържоли в чиния и покрийте с фолио, докато приготвяте соса.
Намелете температурата на котлона до средно висока. Добавете 1 с.л. от маслото и лука в тигана. Добавете сол и черен пипер и запържете лука, докато омекне, около 3-5 минути. Добавете оцета и оставете, докато той започне да ври, след което добавете и червеното вино. Оставете виното да заври и да се изпари наполовина. Свалете тигана от котлона и добавете останалата с.л. масло и нарязания магданоз.
Сервирайте телешките пържоли, като ги нарежете на тънки филийки. Подредете филийките в голяма чиния за сервиране. Добавете топлия сос с лука към тях и сервирайте. Можете да гарнирате с броколи или варени картофи. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft