Предлагаме ви рецепта за домашен течен шоколад , която ще ви накара да искате още и още... Зарадвайте децата и близките си - лесно се прави и е много вкусен. Става и за филийка, и за палачинки, и за пълнеж на кифлички, а най-вкусен е течният шоколад направо от буркана! Ето лесната рецепта:
Домашен течен шоколад
Продукти:
150 мл вода
300 г захар
2 пак.
200 г масло
200 г сухо мляко на прах
100 г черен или млечен шоколад
100 г бял шоколад
Приготвяне:
Поставете водата, захарта и ваниловата захар в огнеупорен съд. Загрейте всичко, докато захарта се разтвори. Добавете белия шоколад и разбъркайте, докато се разтопи.
Веднага след като заври, дръпнете сместа от котлона и оставете да се охлади.
Разбъркайте маслото и млякото на прах. Объркайте добре и разделете на две части.
Разтопете тъмния шоколад на водна баня, след това го добавете в половината от сместа, а другата оставете бяла.
Сега внимателно с лъжица разпределете тъмната и бялата смес в буркана или изсипете двете смеси едновременно, след което покрийте буркана и оставете шоколада да се охлади на стайна температура.
Да ви е сладко!