Френска му работа, ама вкусна! Вълшебно пухено тесто и размазващ крем - кроасаните пасти да ядат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Френска му работа, ама вкусна! Вълшебно пухено тесто и размазващ крем - кроасаните пасти да ядат!
Френска му работа, ама вкусна! Вълшебно пухено тесто и размазващ крем - кроасаните пасти да ядат!
15885
Френска му работа, ама вкусна! Вълшебно пухено тесто и размазващ крем - кроасаните пасти да ядат!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Апетитни кифлички от тесто с мая , пълни с пухкав крем . Рецептата за този въздушен сладкиш е измислена от френските сладкари, които отдавна са известни като майстори на подобни вкусотии.

На всичкото отгоре този малък кулинарен шедьовър се приготвя бързо и без усилия. Пуснете си любимата си френска песен, филм или филмче със спомени от пътуване до Франция, докато приготвяте Френските кифлички , и ще бъде лесно като песен... Ето и рецептата за фантастичните Френски кифли с крем :

Френски кифли с крем

Продукти:

600 г пшенично брашно

7 г суха мая

100 г масло

1 яйце

1 шушулка ванилия (или ванилова захар)

30 г нишесте

пудра захар (на вкус)

550 мл прясно мляко

220 г захар

0,5 ч.л. сол

3 жълтъка

1 супена лъжица лимонов сок

1 настъргана лимонова кора

Приготвяне:

1.

Разтворете маята в 250 ml мляко, затоплено до стайна температура. Добавете брашното, 100 г захар, 50 г меко масло, сол и яйце. Разбъркайте тестото и оставете да втаса за 1,5 часа.

тесто за кифлички

2. Смесете 300 ml мляко, 120 g захар, нишестето, лимоновата кора и 2 жълтъка. Разбъркайте всичко добре, сложете на слаб огън и оставете да заври. Щом кремът се сгъсти (не забравяйте да бъркате, за да не загори), дръпнете от огъня и охладете, след това добавете останалото меко масло, ваниловата захар и лимоновия сок. Разбъркайте. Охладете хубаво крема.

крем за кифлички

3. Разделете тестото на 15-20 части, разточете, поставете лъжица от готовия крем-пълнеж на разстояние 3 см от ръба. Покрийте пълнежа с останалия ръб, натиснете с ръка. Нарежете свободния ръб на ленти (както е на снимката по-долу).

френски кифлички

4. Завийте отново плънката с ивици тесто.

френски кифли

5. Поставете върху тавичка, покрита със силиконова постелка (или хартия за печене) и оставете кифличките да втасат за 30 минути. След това ги намажете с разбит жълтък и печете 15 минути във фурна, загрята до 180 градуса.

френски кифли с крем

6. Готовите кифлички покрийте с тънка кухненска кърпа, охладете, след това поръсете с пудра захар.

Ако искате разнообразие, добавете какао към една част от крема, шоколадовите кифлички са идеални за закуска и вечерен чай. Страхотна рецепта , нали? Така че не забравяйте да я препратите на приятелите си!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft