8 резена бял или черен хляб
малко чесново масло с подправки
250 мл. настъргано сирене чедър
150 мл. настъргана моцарела (или нарязана на кубчета)
125 мл. настърган пармезан
65 мл. фино нарязан магданоз
6 големи яйца
200 мл. обезмаслена сметана
200 мл. прясно мляко
сол и смлян черен пипер
4 резена бекон, нарязан на лентички
250 мл. чери доматчета, нарязани на две или на четвъртинки
Намажете филиите обилно с чесновото масло от двете страни и разрежете всяка на две по диагонал, така че да се получат триъгълници. Разпределете триъгълниците в 4 малки тавички за лазаня (или малки форми за кекс).
Смесете трите вида сирене с магданоза. Разделете на 4 порции и разпределете малки парчета от всяка порция между филиите хляб.
Разбийте яйцата, сметаната и млякото и ги подправете на вкус. Налейте равни количества от сместа върху хляба и сирената Покрийте формите с фолио и ги оставете за няколко часа в хладилник.
Извадете ги от хладилника, подредете отгоре резенчета бекон и чери домати и ги изпечете в предварително загрята на 180ºC фурна за 15 – 20 минути, докато яйченият крем се стегне и крайчетата на хляба станат златисти и хрупкави. Отстранете от фурната и поднесете.
Идея: Може да ги приготвите и в една по-голяма тавичка, но тогава увеличете времето за печене. Също така може да импровизирате с видовете сирене и подправки.