Много диетолози препоръчват редовната консумация на патладжани , тъй като те са богат източник на витамини и фибри.
Освен това яденето на патладжан ще намали риска от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания.
От друга страна, това ще повиши вашата енергия и ще спомогне за здрава кожа и коса.
Ето какво може да направи скромният патладжан, за да ви помогне да живеете по-здравословен живот:
Използването на патладжан помага за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци, тъй като те съдържат максимум витамин К и биофлавоноиди, които укрепват капилярите.
Може да понижи лошия холестерол, но само ако е правилно приготвен. Никога не пържете патладжани, вместо това ги изпечете.
Поради съдържанието на фибри, патладжанът помага на храносмилателния тракт. Всъщност редовното ядене на патладжан може да ви предпази и от рак на дебелото черво.
Яденето на патладжан ще ви помогне да подобрите кръвообращението и храненето на мозъка, тъй като те съдържат значителни количества фитонутриенти. Тези хранителни вещества обаче са концентрирани в кожата на патладжана, така че не я изхвърляйте.
Поради високото си съдържание на разтворими фибри и ниско съдържание на въглехидрати, патладжанът се използва за контрол и управление на диабета.
Те са най-доброто решение, когато става въпрос за контрол на кръвното налягане и облекчаване на стреса, тъй като съдържат биофлавоноиди.
Желязото, калцият и други минерали, присъстващи в този зеленчук, доставят основните хранителни вещества, необходими на тялото.
Те са чудесни помощници за отслабване, тъй като са с ниско съдържание на калории, само 35 на чаша, без мазнини и с високо съдържание на фибри, за да ви помогнат да сте сити през целия ден.