Кръчмарски кюфтета

вход през zajenata.bg
Кръчмарски кюфтета
admin
Добавена от: admin
65427
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. едро смляно свинско месо
3 малки глави кромид лук
1-2 стръка пресен лук
4-5 филии хляб
2 яйца
по 1 чаена лъжичка смлян кимион и черен пипер
1/2 чаена лъжичка сода
на вкус - ситно нарязан магданоз
на вкус - сол и сушени подправки

За да станат кюфтенцата наистина сполучливи, трябва каймата да е едро смляна и да се омеси дълго и хубаво. Необходимо е също да престои известно време в хладилник. Месото трябва да е сухо,

Поставете каймата в по-голяма тепсия и я сплескайте на тънък пласт.
Поставете филиите хляб в студена вода за кратко да се накиснат и омекнат, след което с ръце ги изстискайте добре и ги натрошете на ситно върху месото. 
Нарежете ситно пресния и стария лук и ги добавите при месото. 
Отгоре счупете яйцата. 
Добавете ситно нарязания магданоз, сол и останалите подправки. 
Омесете всичко много добре, може да извадите каймата от тавичката. Месенето отнема някъде около 15 минути. Ако месото е доста сухо, докато месите навлажнете ръцете си няколко пъти в студена вода или вместо това добавете 1-2 супени лъжици вода, не повече. Отново сплескайте добре каймата в тепсията. Поръсете я със сода и пак месете, докато месото поеме содата. Покрийте със стреч-фолио и пъхнете в хладилника да престои най-малко 2 часа. 
Извадете охладеното месо и вземайки с ръце по малко от каймата, оформете кюфтета (не трябва да са малки). Старайте се да им придадете хубава кръгла форма (да не приличат на бургери) 
Всяко оформено кюфте оваляйте в брашното. 
Изпържете ги в тенджерка или дълбок тиган с достатъчно олио. Щом са изпържени, ги прехвърлете върху салфетка да се отцедят от мазнината. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft