Кулайда

вход през zajenata.bg
Кулайда
admin
Добавена от: admin
11230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г гъби
40 г масло
40 г брашно
4 яйца
125 г сметана
пресен, сушен или стерилизиран копър
кимион
оцет
сол
1 л вода

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с вода, разбъркваме и сваряваме. След около четвърт час прибавяме нарязаните на едро гъби, сол, кимион и варим, като от време на време разбъркваме, докато гъбите омекнат. Прибавяме сметаната, ситно нарязания копър, няколко капки оцет и сол. Поставяме във всяка чиния по едно забулено яйце, наливаме супа и поднасяме.
Приготвяне на забулените яйца: В малка, но широка тенджера с вряща подсолена вода Чукваме яйцата така, че да не се развали формата им (евентуално с помощта на малък черпак) и варим на много тих огън 3-4 минути, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft