Култова рецепта! Заливате месото с водка, а още по-добре с коняк, изчаквате три дни и вижте какво става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Култова рецепта! Заливате месото с водка, а още по-добре с коняк, изчаквате три дни и вижте какво става!
Култова рецепта! Заливате месото с водка, а още по-добре с коняк, изчаквате три дни и вижте какво...
62212
Култова рецепта! Заливате месото с водка, а още по-добре с коняк, изчаквате три дни и вижте какво става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусно месо, което не изисква специални разходи и кулинарни умения, е находка за всяка домакиня. Станало е толкова обичайно за нас да пържим, да  печем и да готвим храната, че напълно забравихме за традиционния начин на приготвяне на месо .

Какво може да е по-добре от прошуто, пастърма? Само сушеното месо, което понякога е по-полезно и вкусно от колбасите и пушените продукти.

Днес ще ви разкажем за един прост начин за приготвяне телешко. Оказа се много вкусно мезенце само за 3 дни, много подобна на италианската брешала. Само вместо вино ще използваме друга съставка.

Сушено телешо месо вкъщи

СЪСТАВКИТЕ

1 кг телешко филе
150 мл водка/коняк
100 г сол
100 г захар
1 ч.л. черен пипер
3 супени лъжици слънчогледово масло

ПОДГОТОВКА

Изплакнете месото. Премахнете всички вени и мазнини.

Вземете една найлонова торбичка и изсипете сол, захар, черен пипер, водка/коняк и олио. Разбъркайте добре марината.

Сега поставете телешкото месо и завържете торбичката здраво. Разклатете я така, че марината да обвива цялото месо. Поставете опаковката в хладилника в продължение на 3 дни.

Извадете месото от хладилника. Важно: не го изплаквайте, а просто избършете с хартиена кърпа. Оставете го да изсъхне малко и да се насладите на вкуса!

Оказа се добре, много вкусно месо! Между другото, вместо водка можете да използвате коняк (само качествен). Така че месото ще се окаже още по-пикантна и с лек дървесен послевкус. Просто невероятен деликатес може да се получи само за 3 дни.

Споделете с нас в коментарите си рецепти за готвене на джърки . Също така споделяйте начина да подготвите това вкусно ястие с приятелите си в социалните мрежи!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft