3 средни плода авокадо
1 с.л. Лимончело, или лимонов сок/сок от лайм
4 чаши прясно мляко
1 с.л. оризово брашно (или царевично нишесте)
1/2 чаша захар
1/2 ч.л. смлян кардамон
12 ментови листенца
В съд с дебело дъно разбъркайте млякото и оризовото брашно. Загрейте на умерен огън, докато намали обема си наполовина. Отнема между 30-45 минути. Млякото трябва да къкри, но да не ври бурно. Объркайте вътре захарта и кардамона. Изключете котлона. Оставете млякото да се охлади 10 минути. Нарежете ситно ментовите листенца и ги разбъркайте в млечната смес, заедно с лимончелото (лимоновия сок). В купата на миксера или кухненския робот разбийте нарязаната сърцевина на авокадото. Прибавете млечната смес и включете отново робота. Разбивайте за около 30 секунди (2 минути с миксер). Пресипете в подходящи съдове и замразете сместа. Преди консумация оставете сладоледа да отпусне 5 минути на стайна температура.