Ако сте купили жилаво месо , не се отчайвайте, може да го накарате да омекне много лесно.
В действителност, номерът да се направи и най-жилавото месо сочно и меко е много прост. Трябват ви само парче месо и сол .
Как да омекне месото
За да се покаже ефективността на този трик, професионалният готвач Джак Скалфани купил парче твърдо месо. Той твърди, че ще го направи крехко като филе миньон. Филе миньон - това е най-крехкото месо, което можете да си представите.
Поставете месото върху суха, чиста тава.
Покрийте го напълно с морска сол или друга едра сол . Оставете го настрани.
Солта ще изважда излишната влага по време на мариноването, поради което месото ще стане меко и крехко в същото време.
Сега е време да измием цялата сол. Дръжте парчето месо под течаща вода, докато цялото количество сол се отмие.
Искате ли да видите доказателството? На снимката Джак държи парче мариновано месо, а до него - прясно купено парче от същата част на трупа, купено от същия касапин. По-тъмното и поресто парче месо вдясно е значително по-различно от светлата част вляво.
Време е да сготвите месото - няма значение какви подправки ще изберете, дали ще използвате барбекю сос или не, във всички случаи ще се получи вкусно, сочно и нежно ястие.