Как от най-евтиното месо да направиш деликатес като от скъп ресторант - хрупкава коричка, а вътре - крехко и сочно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как от най-евтиното месо да направиш деликатес като от скъп ресторант - хрупкава коричка, а вътре - крехко и сочно:
Как от най-евтиното месо да направиш деликатес като от скъп ресторант - хрупкава коричка, а вътре...
13941
Как от най-евтиното месо да направиш деликатес като от скъп ресторант - хрупкава коричка, а вътре - крехко и сочно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе това вкусно печено месо в марината по рецептата по-долу и определено няма да съжалявате! За целта ви трябва най-евтиното месо - свинско коремче , но след като го обработите по описания начин, ще се насладите на истински гурме-деликатес. Хрупкава препечена коричка, а отвътре - крехко и сочно месце .

Ето рецептата за най-вкусното свинско печено :

Вкусно и сочно свинско печено

Продукти:

2 кг свинско коремче

1,5 ч.л. сол

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

1/2 ч.л. червен смлян пипер

1,5 кг сушен чесън или 4 - 5 скилидки пресен чесън

алуминиево фолио

За маринатата:

1 ябълка

6 с.л. соев сос

3 с.л. доматено пюре или кетчуп

3 с.л. лимонов сок

1 с.л. захар

1 чаена лъжичка сушен чесън

1 ч.л. смлян червен пипер

1/3 ч.л. канела

Приготвяне:

Първо премахнете кожата на месото и го нарежете по следния начин:

шкембе нарязано

шкембе разрези

Изсипете сол, черен смлян пипер, червен смлян пипер, сушен чесън в купата и разбъркайте.

С тази смес поръсете месото навсякъде по повърхността и в прорезите. 

свинско прорези

След това набодете месото с остър нож и в прорезите пъхнете скилидки чесън. 

мариновано свинско шкембе

Увийте свинското във фолио, поставете го в тавичка и пъхнете в предварително загрята фурна.

Печете на 180 ° C за около 2 часа. 

Междувременно пригответе маринатата.

Обелете ябълката, настържете я.

Смесете със соев сос, доматено пюре и лимонов сок. 

Накрая добавете захар, сушен чесън, смлян червен пипер и канела.

Смесете добре.

продукти марината

Сложете на котлона и варете, докато се образува гладка смес.

Отвийте изпеченото месо от фолиото и го намажете с готовата марината от всички страни.

марината с ябълка

печено шкембе

месо в марината

Поставете месото на скара и печете на 220 ° C за около 10-15 минути.

Покрийте готовото месо с фолио.

Оставете да престои 15 минути.

Можем да поднесете готовото месо.

мариновано свинско шкембе

Желаем ви добър апетит!

 

печено свинско с коричка

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft