Купувам си патладжани, правя си тази марина и ги кисна в нея, мозък става направо. Лошото е, че свършва много бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Купувам си патладжани, правя си тази марина и ги кисна в нея, мозък става направо. Лошото е, че свършва много бързо
Купувам си патладжани, правя си тази марина и ги кисна в нея, мозък става направо. Лошото е, че...
282317
Купувам си патладжани, правя си тази марина и ги кисна в нея, мозък става направо. Лошото е, че свършва много бързо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези патладжани ще бъдат готови след 3- 5 дни, но започвате да ги ядете още на следващия ден, тъй като са много вкусни!

За маринатата се нуждаете от:
0,5 литър вода
80 грама 9% оцет
5 броя дафинови листа
8 броя зърна черен пипер
4 броя зърна бахар
4 броя зърна карамфил
1 супена (без връх) лъжица сол
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица олио

 

Приготвяне:
Започнете с водата. Излейте половин литър вода в тенджерата, а след това добавете всичко в списъка – оцет, дафинови листа, черен пипер, бахар, карамфил, сол, захар, мед и олио.

Ако забелязвате на снимката има течен мед, но вие можете да добавите и захаросан мед.

До момента почти всичко в рецептата, най-вероятно го имате у дома и може да се каже, че е на една ръка разстояние. Оставете саламурата да заври, а след това да се охлади.
Сега пригответе патладжаните. Ще ви трябват 5 – 6 патладжана, не е желателно да бъдат презрели.

Обелете ги и ги нарежете на парчета, около 8-10 милиметра. Тъй като е добре да премахнете горчивината, която често присъства в патладжаните, е необходимо да ги посолите и да ги оставите за 20 минути.

В същото време, докато саламурата се охлажда, оставете горчивината да се отдели от патладжаните. Отделно вземете 2 – 3 глави чесън, почистете ги и ги нарежете на ситно. Чесънът ви е необходим за маринатата. След 20 минути премахнете излишния сок от патладжаните и ги запържете в тиган до златисто кафяво, докато омекнат. От собствения си опит можем да кажем, че е по-добре патладжаните да бъдат печени.

Добре приготвените патладжани просто се топят в устата ви. Изпържете всичките патладжани и ги оставете да се охладят, след това ги залейте със студената саламура.
Можете да използвате съд за съхранение или пластмасова купа, така че да ви е по-удобно да ги съхранявате в хладилника. Тук изборът е ваш, но съдът трябва да бъде подходящ за храна.

Поставете първия ред патладжани, залейте с маринатата и поставете по 2 – 3 счукани скилидки чесън. След това подредете следващ слой патладжани и сложете чесън отново. Така използвайте всичките патладжани и чесън. Чесънът по ваше желание може да бъде и по-малко.

Накрая залейте с останалата саламура. Сега оставете съда в хладилника, по рецепта след 3-5 дни патладжаните ще бъдат готови.
Още след първия ден вие ще имате мариновани патладжани, но техния вкус ще бъде различен. След първия ден вкусът им е по-интензивен, но преди петия ден стават толкова невероятни, че никой не може да им устои!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft