В дълбок съд се поставя затопленото мляко, добавят се захарта, маята и една супена лъжица от брашното, и се оставя да се активира маята. След 5-10 минути се добавят киселото мляко, солта, содата, яйцето и белтъка, олиото, и постепенно се добавя брашното, така че да се образува тесто, което да не залепва по пръстите. Тестото се оставя на топло за 40-50 минути или докато удвои обема си.
След това се прехвърля върху набрашнен плот, разделя се на две и всяка половина се разточва на кора с правоъгълна форма.
Маслото се разтопява, към него се добавят млякото и разбитият жълтък. С 1/4 от сместа се маже кората, а другите 3/4 са оставят за другата кора и за покритие на кифличките. Върху кората се слага от плънката и се завива на руло. Намазва се със сместа с маслото и се поръсва със сусам. След това от рулото с нож се режат триъгълници, поставят се в намаслена тава и се пекат във фурната 25-30 минути (докато се зачервят) на 180-200 градуса. По същия начин се обработва и втората половина от тестото.
Купусари - солени кифлички със сирене по македонски
15 Ноември 2015
9150
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари