500 г пиле
50 г краве масло
1 главичка кромид лук
1 морков
2 домата
1 прясна пиперка
2 картофа (или 1 непълна кафена чашка ориз)
1/4 връзка джоджен
1/5 връзка магданоз
1 яйце
оцет
черен пипер
сол и лютиви пиперки на вкус
Дребно нарязаният лук се задушава в 1/2 от маслото и малко вода до омекване, след което се прибавят нарязаното на малки парченца пилешко месо и нарязаният на кубчета морков. Заливат се с 6 чаени чаши горстца вода, посоляват се и се варят до полуомекване на месото. След това се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, пиперките и доматите, нарязани на малки парчета, джодженът и магданозът, нарязани на дребно (или стрити, ако са сушени). Готовата супа се застройва с пресечена застройка от разбитото яйце, което се прибавя през цедка при непрекъснато разклащане на съда, подправя се с оцет и черен пипер и се поднася поръсена с дребно нарязан магданоз.