4-5 с.л. зехтин
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 среден патладжан
2 тиквички
1 червена чушка
4 пресни печурки
1 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. джинджифил на прах
400 гр. консервирани домати
200 мл. зеленчуков бульон
200 гр. грах от консерва
100 гр. сладка царевица от консерва
200 гр. кускус
2 с.л. нарязан пресен кориандър
сол на вкус
черен пипер на вкус
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Патладжанът, тиквичките, чушката и гъбите се нарязват на едри парчета.
Загряват се 3 с.л. зехтин и в него се запържват лука и чесъна, но за кратко. Добавят се патладжаните, тиквичките, чушката и гъбите. Задушават се за 5 минути, като се разбъркват периодично. Добавят се всички подправки (без кориандъра) и готвенето продължава още 1-2 минути. Към зеленчуците се прибавят доматите, бульонът, грахът и царевицата. Ястието се готви на слаб огън, докато зеленчуците се задушат добре и течността се изпари.
Кускусът се приготвя според упътването на опаковката. След това се прецежда и към него се прибавят 2 с.л. зехтин.
Кускусът се разпределя в порционни чинии, оформя се кладенче и в него се слагат зеленчуците.