20-25 пилешки крила (с горната част)
4 с.л. къри на прах
6 с.л. манго чътни (с парченца манго)
2 с.л. пресен лимонов сок за маринатата + 1 ч.л. за млечната салата
3/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. лют пипер
1 с.л. соев сос
¾ чаша кисело мляко
около ½ чаша краставица - почистена от семето и настъргана
малка връзка кориандър, смлян, плюс няколко стръка за украса
нарязан пресен лук
В купа объркайте кърито, 2 с.л. чътни, 2 с.л. лимонов сок, лютия пипер и солта. Сложете вътре крилцата и ги разбъркайте, за да се покрият добре от маринатата. Оставете ги да се мариноват - покрити и на студено (в хладилник) за поне 4 часа, най-добре цяла нощ.
Загрейте фурната на 250 градуса.
В малка купа разбъркайте останалите 4 с.л. чътни и соевия сос. Подредете крилцата (отцедени от маринатата) върху намазнената тавичка на фурната (най-добре ще е, ако имате оребрена). Печете за 25 минути. Намажете крилцата със сместа от соевия сос и ги печете само на горен реотан (или грил) на около 10 см. разстояние от реотана за 1-2 минути, докато станат хрупкави, с цвят на тъмен карамел и леко прегорят на места.
За млечната салата: разбъркайте киселото мляко, краставицата, смления кориандър, 1 ч.л. лимонов сок и сол на вкус.
Прехвърлете крилцата върху плато, украсете ги със стръкчета кориандър и нарязания зелен лук и ги поднесете топли или на стайна температура с млечната салата.