1/2 - 3/4 ч. л. лют червен пипер
3 с. л. синапено олио или зехтин
500 гр. филета от сьомга
1/2 ч. ч. броколи
1/4 ч. ч. червени пиперки (нарязани на съвсем тънки лентички)
1/2 ч. ч. моркови (обелени и нарязани на филийки)
1/4 ч. ч. грах (пресен или замразен)
5 карамфила
1 5-см. пръчица канела (начупена)
2 зелени шушулки кардамон
1 дафинов лист
1/2 ч. ч. ситно нарязан лук
2 ч. л. настърган пресен джинджифил
1 с. л. горчица
4 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. лимонов сок
пресни листа от джоджен за украса
Смесете червения пипер с 1 с. л. от олиото и ги втрийте в рибата. Покрийте съда с капак и оставете да се маринова 15 мин. Междувременно, смесете броколите, пиперките, морковите и граха и ги поставете в съд за варене на пара. Задушете ги за около 4 мин. докато станат хрупкаво-меки. Загрейте останалото олио в голям тиган на умерено-висока температура. Прибавете карамфила, канелата, кардамона и дафиновия лист. Пържете като бъркате 1 мин. Прибавете лука и джинджифила; пържете докато лукът омекне, около 3 мин. Прибавете рибата на 1 пласт. Прибавете горчицата и разбъркайте внимателно. Пържете рибата по 1 мин. от всяка страна. Прибавете киселото мляко и солта и разбъркайте. Варете на слаб огън като бъркате непрекъснато 3-4 мин. Смесете със задушените зеленчуци. Извадете целите подправки.
Сложете рибата в затоплена голяма чиния за сервиране. Изсипете с лъжица соса и зеленчуците отгоре. Поръсете с лимонов сок и пресни листа от джоджен.