зехтин
1 глава лук, нарязана
1 люта чушка, почистена от семето и нарязана
1 с.л. настърган корен джинджифил
3 скилидки чесън, счукани
2 ч.л. къри (паста или прах)
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. сол
1 средно голям батат (сладък картоф), обелен и нарязан на малки кубчета
1/2 чаша суха червена леща
1 консерва (398 мл) кокосово мляко
1 чаша вода
голяма шепа листенца бейби спанак
В голям съд с незалепващо дъно нагрейте малко мазнина на среден огън. Сотирайте вътре лука за около 5 минути, след това добавете лютата чушка, джинджифила, чесъна, кърито, куркумата, кимиона и солта. Задушете още няколко минути.
Разбъркайте вътре сладкия картоф, лещата, кокосовото мляко и водата, оставете сместа да закъкри на бавен огън, след това я покрийте, намалете котлона на ниска степен и гответе още 20-тина минути, докато картофите омекнат.
Махнете капака на съда и накъсайте спанака вътре, разбъркайте, върнете капака и гответе още минута-две, само колкото спанакът да омекне и намали обема си. Поднесете веднага върху плато от ориз.