1 пиле
200 гр. кашкавал
500 гр. гъби печурки
250 гр. сметана
1 глава кромид лук
2 моркова
Поставяме пилето да се вари. Лука и морковите настъргваме и ги слагаме в тиган с малко загрято олио да се запържат. Когато са готови, добавяме доматеното пюре и гъбите. Когато пилето хубаво се се свари, го почистваме хубаво от костите, накъсваме го на дребни парчета, добавяме го в тигана на огъня и запържваме и него. Сваляме тигана от огъня и прехвърляме в тава за печене. Отгоре настъргваме половината от кашкавала и добавяме 3 черпака от водата, в която се е варило пилето. Сметаната разбиваме с малко вода и заливаме с нея месото. Най-отгоре настъргваме останалия кашкавал и поставяме пилето да запече хубаво. Сервираме с предварително сварени картофи.