Къща на пчелите-Медената торта, която има божествен вкус, топи се в устата, нежна и деликатна, такава не ста опитвали!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Къща на пчелите-Медената торта, която има божествен вкус, топи се в устата, нежна и деликатна, такава не ста опитвали!
Къща на пчелите-Медената торта, която има божествен вкус, топи се в устата, нежна и деликатна,...
15065
Къща на пчелите-Медената торта, която има божествен вкус, топи се в устата, нежна и деликатна, такава не ста опитвали!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Медената торта Къщата на пчелите е извънредно подходящ десерт за специални поводи. Приготовляването й отнема време, но вкусът е божествен!

Съставки:

  • За блатовете:
  • 2 яйца,
  •  
  • 180 грама захар,
  • 80 грама масло,
  • 80-100 грама мед,
  • 2 чаени лъжички сода (без връх),
  • 400-450 грама брашно,
  • 1 чаша брашно за месене.

За крема:

  • 1 консерва кондензирано мляко,
  • заквасена сметана (400 грама) – 24-30% мазнини,
  • 150 мл готварска сметана (33% -38% мазнини),
  • 2 супени лъжици мед (по желание).

Приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта, добавете маслото, меда и содата.

Поставете сместа на водна баня на котлона, като разбърквате постоянно, докато захарта се разтвори и сместа почти кипне. Отстранете от огъня, добавете 400-450 грама пресято брашно и разбъркайте добре. Тестото е необходимо да бъде лепкаво и воднисто. Покрийте купата с тестото с фолио и оставете така в продължение на час. След това извадете тестото от купата и започнете да го месите с помощта на още брашно. Месете, докогато тестото спре да се лепи по ръцете ви.

Разточете тестото и го разделете на 9 топки. Всяка топка разточете на тънко върху хартия за печене, поръсена с брашно. Направете няколко забождания с вилица. Печете блатовете при 200 градуса в продължение на 2-3 минути. От диаметър от 22-23 см обикновено се получават 12 блата.

Смесете кондензираното мляко с меда и сметаната. Отделно разбийте течната сметана, след това смесете двата крема до гладка и пухкава консистенция. Подредете тортата. Сложете я в хладилника, за предпочитане я оставете там за през нощта. Украсете Медената торта по желание. Насладете й се!

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft