500 гр. мляно телешко или говеждо месо
3 глави лук
3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 домата
2 супени лъжици доматено пюре
600 мл студена вода
150 мл олио
сол и черен пипер на вкус
Нарежете ситно 1 глава лук, 1 скилидка чесън и магданоза. Сложете ги в каймата и добавете сол и черен пипер на вкус (и 1/2 чаена лъжичка канела по желание). Хубаво разбъркайте месото и оформете малки топки. Загрейте 100 мл от олиото и в него запържете кюфтенцата.
Останалите 2 глави лук нарежете на тънки полумесеци и заедно с останалия чесън ги запържете в около 50 мл олио, докато омекнат. След това се добавят обелените домати, настъргани или нарязани, и доматеното пюре. Добавете 600 мл студена вода и разбъркайте, след което оставете сместа да ври 15-тина минути. Накрая добавете изпържените кюфтета и по желание сложете малко мента.
Обикновено кюфтенцата се поднасят с сварен ориз, в който има запържено фиде.