Кюфтенцата на пашата

вход през zajenata.bg
Кюфтенцата на пашата
admin
Добавена от: admin
19806
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. мляно телешко или говеждо месо
3 глави лук
3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 домата
2 супени лъжици доматено пюре
600 мл студена вода
150 мл олио
сол и черен пипер на вкус

Нарежете ситно 1 глава лук, 1 скилидка чесън и магданоза. Сложете ги в каймата и добавете сол и черен пипер на вкус (и 1/2 чаена лъжичка канела по желание). Хубаво разбъркайте месото и оформете малки топки. Загрейте 100 мл от олиото и в него запържете кюфтенцата.

Останалите 2 глави лук нарежете на тънки полумесеци и заедно с останалия чесън ги запържете в около 50 мл олио, докато омекнат. След това се добавят обелените домати, настъргани или нарязани, и доматеното пюре. Добавете 600 мл студена вода и разбъркайте, след което оставете сместа да ври 15-тина минути. Накрая добавете изпържените кюфтета и по желание сложете малко мента.

Обикновено кюфтенцата се поднасят с сварен ориз, в който има запържено фиде.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft