Кюфтенца от боб
22 Декември 2011
88344
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
зрял фасул – 300 - 400 гр.
хляб – бял 1 филия
яйца – 2 бр.
лук – 1 глава
магданоз – 1 връзка
джоджен – 3 - 4 стръка
червен пипер
сол
черен пипер
брашно – 1 с.л.
галета
олио
Изчистеният и измит фасул се сварява в студена вода, без да се соли. След това се отцежда и се пасира. Прибавят се накиснатият и отцеден хляб, ситно нарязаният лук, магданозът, джодженът, яйцата, червеният и черният пипер и брашното.
Сместа се посолява и се омесва добре. От нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в горещо олио.
Поднасят се залети с кисело мляко и копър или с гарнитура по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари