Кюфтета в гювеч
14 Февруари 2014
19611
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Накиснете овесените ядки в малко вода (за няколко часа или един ден по-рано), след което ги сварете за 10-тина минути. В каймата добавете получената овесена каша и добавете подправките. Омесете добре и от сместа оформете кюфтета. Стоплете гювеча, след което го изсипете в огнеупорен съд. Потопете кюфтетата в гювеча и ги изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Малко преди да са готови, покрийте кюфтетата с настърганото сирене/кашкавал и допечете, докато се разтопи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари