За кюфтетата:
500 гр. телешка кайма
1/2 ч. ч. фъстъци (опечени и смляни)
1/4 ч. ч. бита сметана
1 ч. л. настърган корен от джинджифил
1/2 глава лук (нарязан)
щипка индийско орехче
щипка канела
черен пипер
1 скилидка чесън (ситно нарязана)
сол на вкус
олио за пържене
За соса:
1 ч. ч. телешки бульон
1 с. л. царевично нишесте
сокът на 1 портокал
1 ч. л. настърган пресен джинджифил
сол и черен пипер на вкус
Смесете всички продукти за кюфтетата и ги омесете добре. Проверете на сол. Оформете средно големи топчета. Пържете в нагорещено олио. Разбийте нишестето с портокаловиа сок, докато се получи гладка каша. Сложете бульона да ври и след като това стане прибавете разтвореното нишесте и джинджифила, и подправете на вкус със сол и черен пипер. Бъркайте на огъня докато се сгъсти леко. Сложете няколко кюфтенца в чиния и ги полейте с част от соса. Сервирайте с гарнитура от ориз или задушени зеленчуци.