Кюфтета-изненада - отвън приличат на обикновени пържени кюфтенца, но разрежеш ли ги, вътре те чака вкусна изненада! Направете сюрприз на семейството си с тази оригинална рецепта за вкусни пълнени кюфтета и сме сигурни, че всички ще ги одобрят.
Кюфтета-изненада
Продукти:
класическа кайма - 440 г
консервиран грах - 60 г
масло - 40 г
яйца - 4 бр.
Приготвяне:
За плънката сварете твърдо яйцата, охладете и обелете.
Сварете граха до омекване и веднага го потопете в много студена вода, за да запази ярко зеления си цвят. След 3 минути се отцеждат в гевгир.
Направете малки кръгли питки от каймата (предварително овкусена). В средата на всяка "питка" сложете яйце и няколко (3-4) грахчета. Повдигнете ръбовете на каймата нагоре и свържете, заслепявайки в центъра. Оформете красива топка.
Намажете тенджера или тиган с високи стени с масло. Поставете кюфтетата на малко разстояние едно от друго. Налейте вода, като внимавате да не попадне върху повърхността на кюфтетата. Водата трябва да ги покрива на една трета.
Сложете на силен огън и когато водата заври, намалете на най-слабия и варете 15-20 минути (в зависимост от големината на вашите кюфтета).
Да ви е сладко!
Забележка: Това количество кайма е предвидено за 4 големи кюфтета, но може да приготвите специалитета и с малки пъдпъдъчи яйца, тогава количеството на готовите кюфтенца ще е по-голямо.