Кюфтета Пауново око

вход през zajenata.bg
Кюфтета Пауново око
admin
Добавена от: admin
75385
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 - 600 гр. кайма смес

8 - 10 пъдпъдъчи яйца

200 гр. кашкавал

1 - 2 глави стар лук

връзка пресен лук

зехтин

олио за пържене

сол и смлян черен пипер на вкус

Каймата се овкусява със сол и подправки на вкус. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а зеленият лук се нарязва на ситно. Старият лук също се нарязва и се запържва до готовност в зехтин (за около 3 - 5 минути).

Към каймата се прибавят зеленият лук, изпърженият стар лук и настърганият кашкавал. Омесва се добре и от сместа се оформят с навлажнени ръце кюфтета. В средата на всяко се прави вдлъбнатина, в която след това ще се постави 1 пъдпъдъче яйце. Оформените кюфтета се пържат в добре сгорещено олио. Първо се пържат от страната с вдлъбнатината за около 5 - 6 минути (докато се образува румена коричка), след това се обръщат и от другата страна.

Кашкавалът в каймата се разтапя бързо, затова не е необходимо дълга термична обработка.

Подходяща тавичка се намазва с олио и в нея се подреждат готовите кюфтета, като страната с мястото за яйцата трябва да остане отгоре. Във всяко гнездо се счупва по едно яйце, поръсват се със сол и се запичат във фурната за около 20 минути при температура от 170 - 180 градуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft