Кюфтета по-вкусни от тези с кайма-Патладжанените са дори по-вкусни и от тиквичките
10 Август 2021
6570
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- патладжан - 500 г;
- домати и лук - 1 бр.;
- чесън - 3 скилидки;
- яйце - 1 брой;
- зелени подправки на вкус;
- грис - 3 супени лъжици;
- корнфлейкс - 100 г;
- кориандър, сол и черен пипер, подправки.
Процес на готвене:
- Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.
- В тиган налейте малко вода и задушете патладжана за 15 минути, докато омекне. Изцедете излишната вода.
- Доматите се нарязват на кубчета.
- Нарежете лука с пасатор или ренде.
- Смесете патладжан, лук, домат, яйце, сол и черен пипер, добавете чесън и подправки, билки и грис.
- Разбъркайте и оставете за 20 - 30 минути, за да набъбне грисът.
- Ако плънката е течна, добавете още грис.
- Оформяме котлети. Може да се панира в галета или корнфлейкс. Запържете от двете страни.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари