Кюфтета по-вкусни от тези с кайма-Патладжанените са дори по-вкусни и от тиквичките

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кюфтета по-вкусни от тези с кайма-Патладжанените са дори по-вкусни и от тиквичките
Кюфтета по-вкусни от тези с кайма-Патладжанените са дори по-вкусни и от тиквичките
6570
Кюфтета по-вкусни от тези с кайма-Патладжанените са дори по-вкусни и от тиквичките
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • патладжан - 500 г;
  • домати и лук - 1 бр.;
  • чесън - 3 скилидки;
  • яйце - 1 брой;
  • зелени подправки на вкус;
  • грис - 3 супени лъжици;
  • корнфлейкс - 100 г;
  • кориандър, сол и черен пипер, подправки.

Процес на готвене:

  • Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.
  • В тиган налейте малко вода и задушете патладжана за 15 минути, докато омекне. Изцедете излишната вода.
  • Доматите се нарязват на кубчета.
  • Нарежете лука с пасатор или ренде.
  • Смесете патладжан, лук, домат, яйце, сол и черен пипер, добавете чесън и подправки, билки и грис.
  • Разбъркайте и оставете за 20 - 30 минути, за да набъбне грисът.
  • Ако плънката е течна, добавете още грис.
  • Оформяме котлети. Може да се панира в галета или корнфлейкс. Запържете от двете страни.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft