Кюфтета по турски с домати и босилек

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Кюфтета по турски с домати и босилек
42825
Снимков материал: pixabay.com
Кюфтета по турски с домати и босилек

 

Това е една страхотна рецепта от турската кухня , която ще възхити всеки ценител на кефтетата . Ако също така обичате комбинацията от месо , домати и босилед в никакъв случай не трябва да пропускате тази рецепта .

Изненадайте вашето семейство с едн прекрасна вечеря и им пригответе вкусни кюфтета по турски.

 

Продукти:

За кюфтетата:

680 гр. пуешко месо (по-крехко, ако е възможно)

1/2 чаша галета

1/2 чаша сметана

1 яйце

2 с.л. прясно смлян босилек

2 ч.л. сол

2 ч.л. прясно смлян розмарин

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. суха мащерка

1 ч.л. семена от копър

1/2 ч.л. лют червен пипер

1/3 чаша брашно за овалване

 

За соса:

1/4 чаша зехтин

2 големи скилидки смлян чесън

1/2 смляна люта чушка

3 с.л. пилешки бульон или бяло вино

600 гр. пресни домати (нарязани на средни парчета)

1 чаша пресен босилек (тънко нарязан)

 

Начин на приготвяне:

Сложете пуешкото месо, галетата, сметаната, яйцето, босилека, солта, розмарина, мащерката, ригана, семената от копър и лютия червен пипер в една голяма купа. Разбъркайте добре, като използвате ръцете си. Сложете брашното в малка купа. Оформете кюфтенца от сместа с големина 4-5 см. Овалвайте всяко едно от кефтенцата в брашното. Би трябвало да получите около 18-22 кюфтенца.

Загрейте зехтина в голям плитък тиган на средно висока температура. Внимателно добавете кюфтетата в тигана, като не го препълвате. След като кюфтенцата добре се загреят в мазнината, намалете температурата до средно слаба и ги запържете от всяка една страна, докато хванат кафява коричка, по около 10 минути за всяка партида. По-ниската температура ще ви отнеме повече време за приготвянето на кюфтета, но ще ви гарантира доброто им изпичане и отвътре.  Използвайте щипка или решетъчна лъжица за да извадите готовите кюфтенца от тигана.

 

    

 

След като приготвите всички кюфтета добавете чесъна и лютата чушка в тигана и запържете за около минута. Добавете пилешкия бульон или бялото вино и варете, докато сместа стане толкова гъста, че дървената лъжица да оставя следа, след като мине през дъното на тигана.

 

    

 

Сложете кюфтетата отново в тигана и ги разбъркайте със соса в него. Добавете домати и разбъркайте отново. Запържете за още около 4 минути или докато доматите омекнат добре. Не препържвайте доматите. Изключете котлона и добавете пресния босилек.

Кюфтетата се сервират с прясна моцарела или пармезан. Можете да ги сервирате самостоятелно или да ги гарнирате с паста или ориз.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft