Кюфтета с бекон

22 Декември 2011
19158
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г смляно месо
150 г шарена сланина (бекон)
сол
черен пипер
растително масло
От смляното месо се оформят 4 големи кюфтета. Сланината се нарязва на ленти (4 см широки, 20 см дълги), навива се около тях и се закрепва с клечка за зъби. Намазват се с мазнина и се пекат 5—10 минути на скара. Отвътре месото трябва да остане леко сурово, затова е добре готвачът сам да определи продължителността на изпичането. Кюфтетата се поръсват със сол и черен пипер и се сервират вьрху препечена филийка хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари