Какво да приготвите, ако имате картофи, кайма и моркови вкъщи? Можете да направите вкусни кюфтета , идеални за бърз обяд или вечеря, които ще запечете с кашкалвал и доматен сос.
Този обяд ще се хареса на всички гастрономи, които искат да се насладят на бързо хапване с месо и топено сирене през уикенда или след тежък работен ден. Ето и необходимите продукти за тези вкусни и лесни Гурмански кюфтета с кашкавал :
Гурмански кюфтета с кашкавал
Необходими съставки:
- 2 картофа;
- 1 морков;
- 500 г телешка кайма;
- 1 чаена лъжичка сол;
- 1 чаена лъжичка червен пипер;
- ½ чаена лъжичка черен пипер;
- ½ чаена лъжичка риган;
- Листа магданоз (ситно нарязани);
- 200 мл доматен сос;
- 200 г настърган кашкавал (или друго твърдо сирене);
- Олио (за пържене).
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, измиват и настъргват, след което се прецеждат от излишната течност;
Почистеният морков се настъргва, след което се смесва с картофите в дълбока купа;
Фурната се загрява до 180 градуса по Целзий;
Добавете каймата и смесете всички съставки, след което добавете сол, червен пипер, черен пипер, риган и магданоз;
Съставките се омесват добре и от сместа се оформят кюфтета;
Кюфтенцата се пържат в тиган на котлон със средна температура, до зачервяване от двете страни, след което се прехвърлят в намазана тава;
Заливат се с доматен сос и се поръсват с кашкавал;
Кюфтетата се пекат около 30 минути при температура 180 градуса.
Да ви е сладко!