Кюфтета с праз и кайма
5 Октомври 2012
32982
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Бялата част на 1 праз се нарязва на ситно и се смесва с каймата и настъргания морков. Сместа се овкусява с чубрица и смлян черен пипер и се оформят кюфтета, които се овалват в брашно. В тавичка, намазана с олио се подрежда на слой нарязаният останал праз (бялата и зелената част) и отгоре се подреждат кюфтета. Налива се 1 ч.ч. топла вода. Ястието се пече в предварително загрята фурна до готовност на кюфтетата.
По желание кюфтетата могат да се изпържат и на маслена баня и да се поднесат със сос по желание, или със задушения останал праз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари