Фурната се загрява до 220 градуса. В голям съд се кипва вода и се пускат за 5 минути корите за лазаня. След това корите се измиват със студена вода и се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.
Лукът се накълцва и се задушава в голям тиган с малко олио или зехтин. Тиквичките се нарязват на филийки по дължина и се запичат в съвсем леко намазнен грил-тиган. Към задушеният лук се добавя чесънът, а след няколко минути се добавя 2/3 от сиренето и кашкавала. Накрая се добавя царевицата, разбърква се и се овкусява.
Доматеният сос се загрява в микровълнова печка. В голяма тава започва да се реди лазанята. Започва се от тиквичките, лист лазаня, доматен сос и плънка. Така се редуват до свършване на продуктите. Най-отгоре се слага крема сирене и настърган кашкавал.
Пече се около 10 минути в горната част на печката, докато сиренето не стане златисто
Лазаня вегетариана
18 Май 2012
35484
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари