Лазаня вегетариана

вход през zajenata.bg
Лазаня вегетариана
admin
Добавена от: admin
35484
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кори за лазаня - 9 броя (най-добре кръгли)
зехтин - 1 супена лъжица
лук - 1 глава
тиквички - 500 грама
чесън - 2 скилидки
сирене - 250 грама крема
кашкавал - 50 - 100 грама, може и сирене чедър
доматен сос - 350 грама, може и пюре
царевица - 200 гр. от консерва

Фурната се загрява до 220 градуса. В голям съд се кипва вода и се пускат за 5 минути корите за лазаня. След това корите се измиват със студена вода и се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.
Лукът се накълцва и се задушава в голям тиган с малко олио или зехтин. Тиквичките се нарязват на филийки по дължина и се запичат в съвсем леко намазнен грил-тиган. Към задушеният лук се добавя чесънът, а след няколко минути се добавя 2/3 от сиренето и кашкавала. Накрая се добавя царевицата, разбърква се и се овкусява.
Доматеният сос се загрява в микровълнова печка. В голяма тава започва да се реди лазанята. Започва се от тиквичките, лист лазаня, доматен сос и плънка. Така се редуват до свършване на продуктите. Най-отгоре се слага крема сирене и настърган кашкавал.
Пече се около 10 минути в горната част на печката, докато сиренето не стане златисто

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft