150 гр юфка (или по-дебели кори за баница)
500 мл вода (гореща)
1 кубче пилешки бульон
200 гр пуешки гърди
малко зехтин
малко сол, черен пипер, Вегета
200 мл сметана за готвене
200 мл кисело мляко
100 г кашкавал (пармезан, пекорино)
малко магданоз
Месото нарежете на малки парченца и го запържете в малко зехтин. Овкусете със сол, черен пипер и Вегета.
Натрошете юфката/корите на парчета и ги поставете в купа.
В горещата вода разтворете кубче бульон и прибавете натрошената юфка. След една минута отцедете, но запазете малко от течността.
В тавата, в която ще печете, смесете сметаната с киселото мляко. Добавете и изпърженото месо, подправки на вкус и объркайте добре.
В съда добавете и попарената юфка и отново разбъркайте.
Отгоре изсипете малко (три до четири супени лъжици) от течността на юфката и наръсете настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или докато течността се изпари напълно. Наръсете с нарязан магданоз и сервирайте.