Лазаня от юфка

вход през zajenata.bg
Лазаня от юфка
admin
Добавена от: admin
34869
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. юфка/кори за баница
500 гр. кайма
500 гр. гъби
750 гр. доматен сос
750 гр. сос бешамел
300 гр. настърган кашкавал

В тиган на огъня запържете каймата, посолете, подправете с риган и подправки на вкус, и свалете от огъня. Вътре добавете гъбите, предварително ситно нарязани. Всичко това смесете с доматения сос. 
Намажете тава за печене с маргарин и започнете да редите лазанята: на дъното поставете един ред от юфката (или натрошени кори), докато се покрие цялото дъно. Върху тях поръсете ред месо с гъби, след това слой от соса бешамел. Процедурата се повтаря докато свършат юфката и плънката. Най-отгоре се поръсва настърганият кашкавал и тавата се покрива с фолио за печене. 
В предварително загрята фурна лазанята се пече около 45 минути, след което се маха фолиото и се допича още 10-тина минути, или докато се зачерви кашкавалът. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft