500 гр. юфка/кори за баница
500 гр. кайма
500 гр. гъби
750 гр. доматен сос
750 гр. сос бешамел
300 гр. настърган кашкавал
В тиган на огъня запържете каймата, посолете, подправете с риган и подправки на вкус, и свалете от огъня. Вътре добавете гъбите, предварително ситно нарязани. Всичко това смесете с доматения сос.
Намажете тава за печене с маргарин и започнете да редите лазанята: на дъното поставете един ред от юфката (или натрошени кори), докато се покрие цялото дъно. Върху тях поръсете ред месо с гъби, след това слой от соса бешамел. Процедурата се повтаря докато свършат юфката и плънката. Най-отгоре се поръсва настърганият кашкавал и тавата се покрива с фолио за печене.
В предварително загрята фурна лазанята се пече около 45 минути, след което се маха фолиото и се допича още 10-тина минути, или докато се зачерви кашкавалът.