Лазаня-рулца в доматен сос - да ти потекат лигите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лазаня-рулца в доматен сос - да ти потекат лигите!
Лазаня-рулца в доматен сос - да ти потекат лигите!
admin
Добавена от: admin
26419
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава кромид
3 скилидки чесън
500 гр. домати
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер и захар на вкус
8 кори за лазаня
2 червени чушки и 2 жълти чушки
малко магданоз и мащерка
300 гр. извара
1 морков
1 тиквичка
80 гр. настърган пармезан

Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте доматите, разрежете ги наполовина и ги настържете, а обелките изхвърлете.

Загрейте олиото и пуснете вътре лука и чесъна. Леко ги запържете, след което добавете доматите. Гответе 10 минути. Посолете, добавете черен пипер и малко захар.

В голяма тенджера сварете корите за лазаня 5 минути. Охладете ги със студена вода и ги оставете хубаво да се отцедят.

Измийте чушките, почистете ги от семето и ги нарежете на кубчета. Наситнете и магданоза и мащерката. В отделна купа разбъркайте изварата, подправките и чушките. Посолете и поръсете малко черен пипер.

Обелете тиквичките и морковите, и ги нарежете на тънки дълги ленти.

Разрежете по дължина корите за лазаня и върху всяка лента поставете тиквичка и морков, после от сместа със сирене и червен пипер, след което навийте на рулце.

Подредете рулцата в тава за печене, залейте с доматения сос и ги поръсете с настъргания пармезан.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft